لیزر و الکترولیز ، هر دو نوع روش برای حذف مو های زائد بدن کاربرد دارند، اما در این میان تفاوت هایی نیز دارند. هر دو روش، با هدف قرار دادنِ فولیکول های مو، واقع در زیر سطح پوست کار می کنند. در این مقاله دکتر وینیک به تفاوت دو تا از روش های رفع موهای زائد بدن، یعنی تفاوت لیزر موهای زائد با الکترولیز پرداخته ایم. اگر شما هم کنجکاوید که کدام یک از این روش ها برایتان مناسب تر است، این مقاله را از دست ندهید.
لیزر مو های زائد
مکانیسم لیزر موهای زائد بدین گونه است که شامل استفاده از دستگاه لیزر برای ارسال پرتو نور لیزر خفیف به فولیکول مو بوده که توسط ملانین ( رنگدانه مو ) جذب شده و باعث سوختن و از بین رفتن مو می گردد. البته این روش باعث رفع موها بین 70-90 درصد شده، به گونه ای که در سازمان جهانی غذا و دارو امریکا با عنوان کاهش دائمی موهای زائد نه حذف دائمی شناخته می شود.
نکته | لازم به ذکر است، لیزر موهای زائد باید 6 تا 8 جلسه ماهیانه تکرار شود تا نتایج درستی بدهد و سپس جلسات شارژ چند ماهه انجام می گیرد. همچنین، نکته مهم اینجاست که لیزر درمانی روی موهای تیره و پوست روشن بهترین اثر و نتیجه را دارد.
از مزایای لیزر موهای زائد، هدف گیری همزمان چندین مو به طور همزمان و در نتیجه درمان با سرعت بالا، رشد موهای جدید با رنگ روشن تر و تراکم پایین ، اثربخشی در جلسات 3 تا 8 و … می باشد. اگرچه دستگاه لیزر موهای زائد به گونه ای دقیق طراحی شده که بسیار ایمن بوده وعوارض خاصی ندارد، اما در ساعت اولیه پس از درمان، امکان ایجاد قرمزی، تورم، التهاب و تحریک دارد که معمولاً پس از چند ساعت از بین می رود. مگر در موارد خاص که باید به پزشک مراجعه شود.
البته از عوارضی که می تواند اپراتور لیزر در آن دخیل باشد، می توان به بکاربردن طول موج نامناسب برای افراد، زاویه تابش نادرست و … اشاره داشت. بنابراین مراجعه به یک لیزر خوب در رشت که دارای تیم قوی و تکنسین لیزر متبحر، آموزش دیده و دارای مدرک باشد، در نتایج یک لیزر درمانی بدون عوارض ، نقش اساسی دارد.
مزایای از بین بردن موهای زائد با لیزر چیست؟
لیزر موهای زائد در همه قسمتهای بدن و صورت بهجز اطراف چشمها استفاده میشود. به همین خاطر این فناوری به بهترین روش از بین بردن موهای زائد در جهان معروف است. از جمله مزایای استفاده از لیزر موهای زائد میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- رشد موهای زائد بعد از لیزر بهطور چشمگیری کم شده و ضخامت آنها کاهش پیدا میکند.
- جدیدترین فناوریهای لیزر برای انواع تایپهای پوست و مو، بهترین نتیجه را به همراه دارند.
- بعد از حدودا ۶ تا ۸ جلسه لیزر، شاهد از بین رفتن بیش از ۹۰ درصد موهای زائد خواهید بود.
- این روش نیازی به بستری شدن نیست و بلافاصله می توانید بعد از لیزر موهای زائد حرکت کنید.
- روند آن سریع است و بسته به منطقه درگیر از بدن از چند دقیقه تا چند ساعت طول می کشد.
- درد و ناراحتی های کمتری نسبت به بقیه روش ها دارد.
- مناطق بزرگ را می توان به سرعت و راحتی درمان کرد.
- احتمال ایجاد زخم و تغییر رنگدانه حداقل است.
- در این روش، پوست درگیر نمی شود.
- لیزر موهای زائد عوارض ندارد.
عوارض جانبی و خطرات
عوارض جانبی لیزر مو های زائد، ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- تاول ها
- التهاب
- ورم
- تحریک
- تغییرات رنگدانه ای (معمولاً لکه های روشن روی پوست تیره تر)
- سرخی
عوارض جانبی جزئی مانند سوزش و قرمزی طی چند ساعت پس از لیزر، از بین می روند. هر علامتی که بیش از این طول بکشد، باید با کمک پزشک برطرف شود.
زخم ها و تغییرات در بافت پوست، عوارض جانبی نادری هستند. با اطمینان از این که فقط از متخصص پوست مجرب کمک می گیرید، می توانید خطر عوارض جانبی و آسیب دائمی پوست را به حداقل برسانید. سالن ها و لیزر در خانه توصیه نمی شود.
مراقبت های بعد از انجام لیزر
- پرهیز از نور آفتاب یا برنزه کردن در طی جلسات لیزر و استفاده مداوم از کرم ضد آفتاب را فراموش نکنید، چرا که لیزر می تواند حساسیت پوست را به نور خورشید و آفتاب سوختگی را افزایش دهد.
- تا چند ساعت بعد از انجام لیزر به حمام نرفته و آب گرم استفاده نکنید و تا چند روز بعد از رفتن به سونا، اتاق بخار، ورزش های سنگین، استخر و جکوزی خودداری کنید.
- عدم استفاده از مواد شوینده در ناحیه تحت درمان تا 24 ساعت
- اصلاح موهای سوخته با تیغ بعد از گذشت دو هفته پس از لیزر درمانی
- بعد از انجام لیزر موهای زائد، لباس های گشاد بپوشید.
الکترولیز چیست؟
الکترولیز، روشی موثر برای حذف موهای زائد صورت و بدن است که از آن از سوزن های بسیار ظریف استفاده می شود. سوزن های مورداستفاده در دستگاه الکترولیز حتی از تارهای مو هم ظریف تر و نازک تر هستند. متخصص پوست و زیبایی، این سوزن ها را وارد دهانه فولیکول مو می کند و با این کار، جریان الکتریکی بین دستگاه الکترولیز و فولیکول های مو برقرار می شود.
رسیدن جریان الکتریکی به فولیکول مو باعث شوک به سلول های رشد مو می شود و سلول های رشد مو را از بین می برد. در نتیجه فولیکول مو آسیب می بیند و رشد موها قطع می شود. با الکترولیز، دیگر شاهد رویش مو در ناحیه دست و پا نخواهید بود.
مزایای الکترولیز چیست؟
- یکی از مهمترین مزایای الکترولیز این است که در مقایسه با دیگر روش های حذف موهای زائد، بهترین نتیجه را دارد و کاملا موهای زائد را از بین می برد.
- الکترولیز یکی از بهترین روش های جایگزین برای لیزر است و افرادی که نتوانند لیزر درمانی کنند، می توانند از الکترولیز برای حذف موهای زائد استفاده کنند.
- هزینه انجام الکترولیز از دیگر روش های حذف موهای زائد منطقی تر است.
- الکترولیز از بهترین روش ها برای از بین بردن موهای زائد صورت است و تاثیر زیادی در زیبایی صورت و بدن دارد.
- اگر روش الکترولیز به درستی انجام شود، نتیجه دائمی در حذف موهای زائد دارد.
- روش الکترولیز را می توان برای انواع پوست ها انجام داد و برای این کار محدودیتی وجود ندارد؛ حتی می توان موهای زائد زیر ابرو را با این روش از بین برد و ابروهایی تمیز داشت.
معایب الکترولیز چیست؟
از جمله معایب الکترولیز می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- برای مشاهده نتیجه از الکترولیز، باید تمام جلسات را پشت سر هم و به صورت مرتب بگذرانید تا روند درمان با الکترولیز کامل شود. حدود 15 تا 30 جلسه الکترولیز برای از بین بردن کامل موهای زائد لازم است. این موضوع ممکن است برای تمام افراد خوشایند نباشد!
- در جلسات الکترولیز، از بین بردن موهای زائد خم و بد شکل بسیار سخت و حتی غیرممکن است. اگر قبلا اپیلاسیون را انجام داده باشید یا از وسایلی مانند اپیلیدی استفاده کرده باشید، فولیکول های موی شما فر و خم می شوند و به داخل پوست می روند و این موضوع حذف موهای زائد با سوزن الکترولیز را بسیار سخت می کند.
مراحل انجام الکترولیز در کلینیک زیبایی
وقتی برای از بین بردن موهای زائد خود، روش الکترولیز را انتخاب می کنید، ابتدا کرم بی حسی به دست و پاهای شما مالیده می شود تا پوست بدن شما بی حس شود. بعد از مالیدن کرم بی حسی باید به مدت 15 تا 20 دقیقه صبر کرد تا کرم بی حسی تاثیرش را بگذارد.
بعد از بی حس شدن پوست دست و پا، پزشک متخصص زیبایی کارش را شروع می کند و سوزن یا پروب را در دست می گیرد. حالا این سوزن بسیار ظریف از طریق سوراخ پوست وارد فولیکول مو می شود. سپس از طریق سوزن، جریان الکتریکی بین دستگاه و سلولهای پوست برقرار می شود که این جریان الکتریکی به فولیکول مو آسیب می رساند و آن را از بین می برد.
در نهایت این موها سست شده اند و خیلی راحت و به کمک موچین از ریشه کنده می شود. با تخریب فولیکول های مو، دیگر شاهد رویش مجدد موها نخواهید بود و برای همیشه از شر موهای زائد خلاص می شوید. اگر می خواهید شاهد قطع دائمی رویش موهای صورت و بدن باشید، باید حتما جلسات الکترولیز را تمام کنید.
هر جلسه الکترولیز بین 30 دقیقه تا 2 ساعت طول می کشد و مدت زمان جلسه الکترولیز به ناحیه مورد درمان بستگی دارد؛ زیرا الکترولیز بعضی قسمت های بدن مانند پا، بیشتر از دست و کمر زمان می برند.
خطرات و عوارض احتمالی الکترولیز
همان طور که گفتیم الکترولیز از مطمئن ترین و کم خطرترین روشها برای حدف موهای زائد است؛ البته به شرطی که این روش را در کلینیکی معتبر و دارای مجوز بهداشت انجام دهید. قرمزی و التهاب پوست از جمله عوارض جانبی الکترولیز است که سریع حل می شود. اگر مرکز معتبری را برای الکترولیز انتخاب کرده باشید، اصلا نگران عوارضی مانند قرمز شدن پوست یا ایجاد لکه های قهوه ای روی پوست خود نباشید؛ زیرا بعد از چند روز کمرنگ و محو می شوند.
در صورتی که الکترولیز را در مرکزی نامعتبر انجام دهید، ممکن است این مرکز از سوزنهای غیراستریل برای الکترولیز استفاده می کند که آلودگی را وارد پوست شما می کند و احتمال عفونت پوست و ایجاد زخم را افزایش می دهد و به همین دلیل اصلا توصیه نمی شود!
نکات مهم قبل از انجام الکترولیز
- قبل از رفتن به کلینیک زیبایی، کمی ریلکس کنید و استرس را از خود دور کنید.
- بهتر است از دو روز قبل از الکترولیز، دیگر در معرض تابش نور شدید و مستقیم خورشید قرار نگیرید.
- از دو روز قبل از جلسه الکترولیز آب زیاد بنوشید؛ زیرا نوشیدن آب زیاد به بهبود سریعتر سلولهای پوست کمک می کند.
- خوردن شکلات، شیرینی، کافئین و نوشابه های انرژی زا در روز الکترولیز اصلا توصیه نمی شود.
- روز قبل از الکترولیز، به حمام بروید و پوست صورت و بدنتان را خوب تمیز کنید. هیچ گونه مواد آرایشی، کرم پودر و مرطوب کننده ای روی پوست خود نزنید.
- از یک هفته قبل از جلسه الکترولیز، موهای خود را وکس و شیو نکنید تا کمی بلند باشند و بتوان با دستگاه الکترولیز آنها را سوزاند.
نکات مهم بعد از انجام الکترولیز
بعد از انجام الکترولیز بهتر است تا 24 ساعت بیشتر مراقب خودتان باشید و از انجام دادن کارهایی که فولیکولهای مو را تحریک می کند خودداری کنید. ورزش کردن، قرار گرفتن زیر نور آفتاب، آرایش کردن، برنزه کردن و… بعد از جلسه الکترولیز توصیه نمی شود.
در این نوشته با روش حذف موهای زائد با الکترولیز و مزایا و معایب این روش آشنا شدید. از اینکه تا انتهای این نوشته با ما همراه بودید از شما متشکریم و امیدواریم مطالب این نوشته برای شما کاربردی و مفید باشد.
اگر به دنبال زیبایی و سلامتی بیشتر پوست و موهای خود هستید، می توانید با مشاوران متخصص ما صحبت کنید و بعد از جلسه مشاوره، بهترین راهکارها را برای زیبایی و جذابیت پوست و موی خود انجام دهید.
تفاوت لیزر موهای زائد با الکترولیز
هم لیزر و هم الکترولیز از جمله روش های محبوب برای از بین بردن موهای زائد هستند؛ اما این دو روش با هم تفاوت های اساسی و مهمی دارند. از جمله مهمترین تفاوت لیزر موهای زائد با الکترولیز می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1. در روش حذف موهای زائد با لیزر، از اشعه های لیزر برای غیر فعال کردن فولیکول های مو استفاده می شود؛ اما در الکترولیز، سوزن های ریز تا فولیکول های مو هدایت می شوند تا جریان الکتریکی را به فولیکولهای مو برساند.
2. اگر بخواهیم نتایج لیزر و الکترولیز را با هم مقایسه کنیم، می توانیم بگوییم که نتایج لیزر کوتاه مدت تر است؛ در حالی که نتایج الکترولیز دائمی تر است.
3. حذف موهای زائد با لیزر باعث غیرفعال شدن روند رشد مو می شود؛ اما الکترولیز به صورت کامل موها را از بین می برد.
4. در الکترولیز از هیچ ماده شیمیایی خاصی استفاده نمی شود؛ در حالی که در لیزر درمانی از مواد شیمیایی برای انجام مراحل کار استفاده می شود.
5. در مقایسه این دو روش باید بگوییم که لیزر درمانی به جلسات کمتری نیاز دارد؛ در حالی که برای نتیجه گرفتن از الکترولیز باید جلسات بیشتری را پشت سر بگذارید.
6. روش الکترولیز، توسط سازمان غذا و داروی آمریکا یعنی FDA تایید شده است؛ اما لیزر درمانی تا به حال توسط هیچ سازمانی تاییدیه نگرفته است.
7. در مراحل حذف موهای زائد با الکترولیز، به صورت همزمان نمی توان مناطق بزرگی از پوست را پوشش داد؛ در حالی که در حذف موهای زائد با لیزر می توان به صورت همزمان موهای زائد بخش بزرگی از پوست را لیزر کرد و از بین برد.
8. از نظر خطرات و عوارض جانبی هم می توان گفت که عوارض جانبی الکترولیز از عوارض و خطرات لیزر کمتر است.
کدام را انتخاب کنیم؟ لیزر یا الکترولیز؟
برای جواب به این سؤال باید به پارامترهای مختلف توجه کرد که مهمترین آنها زمان است. در ادامه توصیههایی را مطالعه میکنید که به شما کمک میکند تا تصمیم درستی بگیرید.
اگر محدودیت زمانی | دارید | لیزر |
ندارید | الکترولیز | |
اگر تحمل درد | دارید | الکترولیز |
ندارید | لیزر | |
اگر موی نازک و کرکی | دارید | الکترولیز |
ندارید | لیزر | |
اگر محدودیت مالی | دارید | لیزر |
ندارید | الکترولیز | |
اگر حجم موی شما زیاد | است | لیزر |
نیست | الکترولیز | |
اگر قصد حذف موی زائد صورت را | دارید | الکترولیز |
ندارید | لیزر | |
اگر به دنبال حذف دائمی موی زائد | هستید | الکترولیز |
نیستید | لیزر |
سوالات متداول تفاوت لیزر موهای زائد با الکترولیز
1. برای حذف موهای زائد، الکترولیز بهتر است یا لیزر؟
هم لیزر و هم الکترولیز برای حذف موهای زائد مناسب هستند؛ اما الکترولیز موهای زائد را برای همیشه از بین می برد و عوارض جانبی کمتری هم دارد. به همین دلیل است که بسیاری از افراد، الکترولیز را برای حذف موهای زائد خود انتخاب می کنند.
2. آیا حذف موهای زائد با الکترولیز درد دارد؟
یکی از موضوعاتی که بسیاری از افراد را نگران می کند این است که آیا حذف موهای زائد با الکترولیز درد دارد یا خیر؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که در جلسات الکترولیز، تنها مقداری احساس سوزش و گزگز می کنید که خیلی زود برایتان عادی می شود. با این حال میزان حساسیت و نوع پوست افراد با هم فرق دارد و بعضی ها موقع الکترولیز از سوزش پوستشان گلایه می کنند و بعضی ها نیز به راحتی ریلکس می کنند و هیچ درد خاصی را احساس نمی کنند.
3. آیا همه افراد می توانند از لیزرموی زائد استفاده کنند ؟
خیر ؛ متاسفانه موهای سفید، بور، قرمز و کرکی به این روش درمان پاسخ نمی دهند .همچنین افرادی که خود را برنزه نموده اند از این روش به علت احتمال سوختگی پوست تا رفع حالت برنزه باید خودداری نمایند.
4. برای حذف موهای زائد، الکترولیز بهتر است یا لیزر؟
هم لیزر و هم الکترولیز برای حذف موهای زائد مناسب هستند؛ اما الکترولیز موهای زائد را برای همیشه از بین می برد و عوارض جانبی کمتری هم دارد. به همین دلیل است که بسیاری از افراد، الکترولیز را برای حذف موهای زائد خود انتخاب می کنند.
5. چرا برای مشاهده نتایج الکترولیز باید چند جلسه آن را انجام داد؟
رویش موهای بدن سه مرحله رشد، استراحت و ریزش دارد. همه موهای بدن، با یک سرعت رشد نمی کنند و در یک مرحله نیستند؛ به همین دلیل است که برای از بین بردن تمام موها، باید چندین جلسه الکترولیز را انجام داد تا بتوان تمام موهای زائد را سوزاند و وارد فاز ریزش کرد.
این موارد، از مزایای الکترولیز هستند که این روش را به یکی از بهترین گزینه ها برای از بین بردن موهای زائد تبدیل کرده است. البته این نکته را هم باید بگوییم که الکترولیز نیز معایب خاص خودش را دارد.
6. برای حذف موهای زائد کدام قسمت های بدن می توان الکترولیز را انجام داد؟
شما می توانید برای حذف موهای زائد بسیاری از قسمتهای بدن از روش الکترولیز کمک بگیرید. از جمله مناطق مناسب برای الکترولیز می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- ران و ساق پا و انگشتان پا
- کمر، سینه و شکم
- زیر بغل
- خط بیکینی
- بالای لب، پایین چانه و اطراف ابرو
- دست ها
7. مزیت اصلی لیزر نسبت به الکترولیز چیست؟
- کاهش زمان و مقرون به صرفه بودن
- نداشتن محدودیت در کاربرد (حتی مردان هم میتوانند از این روش استفاده کنند)
- کاهش تعداد جلسات
- عدم آسیب به بافتهای بدن
8. قیمت الکترولیز موهای زائد چقدر می باشد؟
هزینه الکترولیز به ناحیه درمان، نوع موها و تعداد جلسات لازم بستگی دارد. هزینه کلی الکترولیز پیش از شروع دوره درمان برآورد میشود.
9. لیزر موهای زائد برای چه نوع مویی مناسب است ؟
با توجه به مکانیسم لیزر موهای زائد، نور لیزر رنگدانه فولیکول مو را نشانه می گیرد و هر چه ریشه مو تیره تر باشد، فولیکول مو توسط نور لیزر شناسایی شده، آسیب دیده و از بین می رود. اما شناسایی موهای بلوند یا خاکستری و سفید برای لیزر ممکن نیست و این نوع موها را از بین نمی برد.
بنابراین لیزردرمانی بر روی مراجعینی که تضاد بین رنگ پوست و موی زیادی دارند ( رنگ پوست روشن و موی تیره ) ، بهترین نتیجه را می دهد، اما برای افراد با پوست تیره تر و برنزه و با موی تیره موثر نیست، چرا که باعث آسیب به پوست و ایجاد سوختگی می شود. کما اینکه امروزه دستگاه لیزر با طور موج اندیاگ برای این پوست ها ساخته شده است.
10. لیزر موهای زائد به چند جلسه درمانی نیاز دارد؟
لیزر موهای زائد به صورت 8 جلسه با فواصل یک ماهه انجام می گیرد و پس از آن جلسات شارژ در ابتدا به صورت کوتاه تر حدود دو تا سه ماه و سپس سالی یکی دو بار ( بنا به رویش مو در هر فرد ) مورد نیاز است تا به عنوان درمان نگهدارنده برای جلوگیری از رشد دوباره موهای زائد موثر عمل کند.
11. آیا نور لیزر در حین انجام لیزر موهای زائد برای چشم ضرر دارد ؟
در صورتی که تحت لیزر درمانی قرار دارید، در حین انجام به شما عینک محافظ چشم به منظور مراقبت از چشم داده می شود. چرا که امکان آسیب رساندن نور لیزر به چشم ها وجود دارد. همچنین به شما توصیه می شود که در زمان انجام لیزر موهای زائد حتی در زیر عینک ، چشمان خود را ببندید تا از آسیب به چشم پیشگیری شود و این موارد توسط تکنسین لیزر آموزش دیده و متبحر به مشتری ارائه می شود تا بدین ترتیب خطرات مرتبط با لیزر موهای زائد کاهش یابد.