تنها راه برای زیبایی و اصلاح فرم بینی، عمل جراحی نیست! روشهای جایگزین دیگری وجود دارند که عوارض کمتری داشته و به صورت سرپایی انجام میشوند؛ از جمله رایجترین آنها میتوان به تزریق فیلر برای اصلاح بینی و تزریق آنزیم اشاره کرد. در ادامه این مقاله با دکتر وینیک همراه باشید تا به بررسی تفاوت آنزیم بینی با فیلر بینی میپردازیم: نحوه تزریق، تاثیرات، مزایا و میزان ماندگاری هر کدام را جداگانه بررسی کردهایم و در انتها هم تفاوتهای فیلر بینی و آنزیم را بهصورت موردی برایتان آوردهایم.
فیلر بینی چیست؟
تزریق فیلر بینی یک روش بدون جراحی است، که به ایجاد زیبایی در بینی کمک میکند. متخصص با تزریق دقیق ژل به بینی میتواند، نوک بینی را بالا ببرد و انحنای تیغه بینی را صاف کند. اصلاح فرم بینی با فیلر روش دائمی نبوده و در صورت عدم رضایت پس از چند ماه بینی به حالت قبل بازمیگردد.
اگر دارای قوز بینی هستید، این روش میتواند مشکل شما را برطرف کند. فیلر با ایجاد حجم در نواحی اطراف برجستگی، سطح آن را یکنواخت میکند. همچنین افرادی که تیغه بینی آنها مقعر و فرو رفته است، با تزریق ژل به نتیجه خوبی میرسند.
ماندگاری فیلر بینی
همان طور که می دانید تزریق فیلر دائمی نیست و بعد از مدتی جذب بدن میشود. یکی از مزیت های فیلر این است که بیشتر آن ها حاوی اسید هیالورونیک هستند و این ماده به صورت طبیعی در بدن وجود داشته و جذب آن هیچ مشکلی ایجاد نمیکند. ماندگاری فیلر بینی به عوامل مختلفی مثل: برند مورد استفاده، شرایط شخص، تخصص پزشک و نوع مراقبت بعد از فیلر بستگی دارد. در بیشتر مواقع فیلرها ۱۲ تا ۱۸ ماه ماندگاری دارند.
مزایای تزریق فیلر بینی
- ایجاد ظاهر طبیعی و خوب
- نیاز نداشتن به بیهوشی
- نداشتن دوره نقاهت
- احساس نکردن درد در زمان درمان
- روشی سریع که کمتر از ۱۰ دقیقه طول می کشد.
- نداشتن عوارض جانبی
- برجسته شدن نوک بینی
- تقارن در دو طرف بینی
- متخصص می تواند با توجه به نوع بینی و انتظارات شما، مدل مناسب را با ژل ایجاد کند.
مهم تر اینکه اگر از نتیجه راضی نبودید می توانید به حالت اولیه برگردانید و اگر قصد جراحی بینی دارید می توانید از این راه به عنوان روشی آزمایشی استفاده کنید.
مراحل کوچک کردن بینی با آنزیم
در روش کوچک کردن سایز بینی گوشتی، پزشک از آنزیم استفاده می کند. برای این کار نیازی به بیهوشی و دوره نقاهت طولانی مدت نیست؛ همچنین کاملا ایمن بوده و هیچ عوارضی ندارد. ابتدا پزشک ناحیه تزریق را ضد عفونی کرده و سپس آنزیم را به آن تزریق می کند. برای اینکه متقاضی در زمان پروسه کوچک کردن بینی احساس درد نداشته باشد متخصص از بی حس کننده موضعی استفاده می نماید.
تعداد جلسات مورد نیاز برای انجام این روش بین ۲ تا ۶ جلسه است که در جلسات مشاوره برای هر فرد تعداد جلسات مناسب او مشخص می گردد. تزریق آنزیم باید در فاصله های ۱ تا ۲ هفته انجام گیرد.
میزان ماندگاری و نحوه مراقبت پس از تزریق آنزیم بینی
طبق تجربیات چندین ساله ما، روش تزریق آنزیم کوچککننده بینی ممکن است چندین سال دوام داشته باشد. از عواملی که ممکن است باعث کاهش ماندگاری این روش شود، بارداری و چاقی مفرط هستند. خوشبختانه میتوان با مراجعه مجدد به کلینیک زیبایی و تزریق آنزیم اما با تعداد جلسات کمتر این مشکل را برطرف کرد.
پس از تزریق آنزیم بینی لازم است که برخی اقدامات ضروری را درنظر بگیریم که عبارتند از:
- از دست زدن به بینی خود به مدت چند روز خودداری کنید.
- استفاده از چسب بینی برای مدتی که پزشک در نظر میگیرد ضروری است.
- از شستن صورت خود به مدت یک روز خودداری کنید.
- جلساتی که برایتان مشخص شده را به صورت مرتب شرکت کنید.
تفاوت آنزیم بینی با فیلر بینی
از جمله تفاوت های فیلر و آنزیم عبارتند از:
- اولین تفاوت فیلر و آنزیم بینی این است که تزریق آنزیم یک روش نسبتا دائمی است؛ در حالی که تزریق فیلر روش موقت برای زیبایی بینی بوده و مدت زمان ماندگاری کوتاهتری دارد.
- دومین فرق فیلر بینی با آنزیم بینی کاربرد آنها است. تزریق آنزیم برای بینیهای گوشتی مناسبتر است و بیشتر خاصیت کوچککنندگی جمعکنندگی دارد؛ اما تزریق فیلر برای اصلاح قوزهای سطحی بینیها استخوانی گزینه بهتری است.
- تزریق فیلر برای بینیهای استخوانی بهتر عمل می کند.
- تعداد جلسات و مواد تزریقشده در آنزیم و فیلر نیز با یکدیگر متفاوت است.
عوارض فیلر بینی
بدون شک هر روشی اگر فواید خودش را داشته باشد می تواند عوارض و یا معایبی هم به همراه بیاورد. به عنوان مثال می توان در تزریق فیلر بینی موارد زیر را نام برد:
- نمی توان بینی را باریک یا بلندتر کرد.
- برای بالا بردن نوک بینی یا به طور کلی برای افزایش ارتفاع بینی خیلی موثر نیست.
- نمی تواند مشکلات اساسی تنفسی را برطرف کند.
عوارض آنزیم بینی
مواردی از تورم و واکنش های آلرژیک پس از تزریق گزارش شده است که این علائم پس از چند روز (معمولاً سه تا چهار روز) به طور کامل برطرف شد. اما به طور کلی خطر و عوارض در تزریق آنزیم کوچک کننده بینی خیلی زیاد نیست. اما تزریق آنزیم بینی نیاز به تخصص و تجربه بسیار بالایی دارد. بنابراین مهم ترین نکته قبل از انتخاب و انجام تزریق آنزیم هیالاز، انتخاب پزشک مناسب است.
- هر گونه تزریق اشتباه یا حجم نامناسب می تواند باعث نکروز بینی و آسیب جدی به بافت بینی و غضروف آن شود.
- استفاده از روش های جایگزین کم خطرتر مانند جت پلاسما برای بینی های گوشتی، تزریق فیلر برای بینی های استخوانی و کج و نخ برای لیفت بینی توصیه می شود.
مقایسه میزان ماندگاری آنزیم و فیلر بینی
فیلرهای اسید هیالورونیک موقتی هستند و معمولاً اعتقاد بر این است که از 6 تا 18 ماه پس از تزریق به صورت دوام دارند. اما بسیاری از بیماران متوجه می شوند که اثر پرکننده بینی طی ماه ها و گاهی حتی هفته ها “ناپدید می شود”. اغلب فیلر هنگام تزریق برای اولین بار “سفت تر” است. پس از ته نشین شدن و ادغام شدن در بافت ها، پرکننده ممکن است کمتر واضح به نظر برسد، زیرا اثر لیفت اولیه کاهش می یابد. این اغلب با متابولیزه شدن فیلر اشتباه گرفته می شود.
نکته | واضح است که اگر نیاز به راه حل طولانی مدت باشد، باید جراحی بینی را در نظر گرفت.
هزینه آنزیم و فیلر بینی
هزینه تزریق آنزیم کوچک کننده بینی و همینطور فیلر بینی مقدار مشخصی ندارد. این هزینه با توجه به میزان آنزیم مصرفی و دستمزد پزشک، شهری که در آن قرار است تزریق انجام دهید، برند آنزیم و تعداد جلسات تزریق متفاوت است. برای دریافت میانگین قیمت بهتر است با چند پزشک مشورت کنید. امیدوارم از مقاله تفاوت آنزیم بینی با فیلر بینی چیست؟ استفاده لازم را برده باشد.
سوالات متداول در مورد تفاوت آنزیم بینی با فیلر بینی
1. آیا تزریق آنزیم بینی درد دارد؟
خیر! این روش درد بسیار جزئی دارد که آن هم با کرم بی حس کننده به طور کامل از بین می رود و شما در حین تزریق آنزیم بینی دردی را احساس نخواهید کرد.
2. آنزیم بینی چقدر ماندگاری دارد؟
3. تفاوت آنزیم بینی با کورتون در چیست؟
کورتون معمولا بعد از جراحی بینی برای کاهش التهابات ناشی از جراحی استفاده می شود. تاثیرگذاری و همچنین مواد تشکیل آنزیم با کورتون کاملا متفاوت است.
4. آنزیم بینی بهتر است یا فیلر بینی؟
نمی توان گفت کدام روش بهتر از دیگری است؛ چرا که هر کدام از این روش ها مزایا و معایب خاص خود را دارند و به طور کلی هر دو روش، روش های غیرتهاجمی برای اصلاح فرم بینی هستند و در صورتی که توسط پزشک متبحر انجام شوند عارضه خاصی را به دنبال نخواهند داشت.
5. کوچک کردن بینی با آنزیم برای چه کسانی مناسب تر است؟
به طور کلی این روش برای کسانی که جنس بینی شان گوشتی است بسیار بهتر تاثیر می گذارد. مراجعه کنندگانی که بینی استخوانی دارند قبل از انجام دادن این تکنیک باید با دکتر زیبایی مشاوره ای داشته باشند.
6. آیا آنزیم بینی باعث کوچک شدن بینی می شود؟
7. آیا تزریق فیلر به بینی می تواند جای جراحی بینی را بگیرد؟
در مقایسه با جراحی پلاستیک سنتی، تزریق فیلر به بینی محدودیتهایی دارد. به عنوان مثال: با تزریق فیلر به بینی، بینی را نمیتوان کوچکتر کرد و نتایج فقط تا ۱۸ ماه باقی میماند. در واقع فیلرهای پوستی میتوانند به طور موقت برآمدگیهای بینی شما را صاف کرده و ویژگیهای خاصی را اصلاح کنند. این روش یکی از بهترین روشها در این زمینه محسوب میشود.
تزریق فیلر به بینی ممکن است برای شما مناسب باشد اگر بخواهید:
• به بینی خود حجم دهید.
• نوک بینی خود را کشیدهتر کنید.
• تودهها یا برجستگیهای تیغه بینی را صاف کنید.
• برآمدگی روی پل بینی خود را بپوشانید.
تزریق فیلر به بینی روشی عالی برای ایجاد تغییرات جزئی در بینی است. با این حال، اگر به دنبال تغییرات اساسی و طولانی مدت هستید، ممکن است جراحی پلاستیک سنتی برای شما مناسبتر باشد.
8. بهبودی پس از تزریق فیلر به بینی چقدر طول میکشد؟
بعد از تزریق فیلر به بینی نیازی به استراحت نیست. میتوانید بلافاصله فعالیتهای عادی خود را از سر بگیرید. در موارد خاص هم پزشک دستورالعملهای خاصی را برای مدیریت هرگونه عوارض جانبی به شما ارائه میدهد.